REKLAMACIJE, POVRAT I ZAMENE

ZAMENA VELIČINE I ZAMENA ARTIKLA ZA DRUGI
Ukoliko ste nakon prijema probali artikal i utvrdili da Vam veličina ne odgovara ili želite da zamenite artikal za drugi, molimo Vas da postupite po niže opisanim procedurama.

PROCEDURA ZA ZAMENU VELIČINE ARTIKLA
Molimo Vas da pripremite sledeće podatke:

  • Broj Vašeg računa-otpremnice
  • Šifru artikla i veličinu koju želite da zamenite
  • Veličinu za koju želite da zamenite

PROCEDURA ZA ZAMENU ARTIKLA ZA DRUGI
Molimo Vas da pripremite sledeće podatke:

  • Broj Vašeg računa-otpremnice
  • Šifru artikla i veličinu koju želite da zamenite
  • Šifru artikla i veličinu za koju želite da zamenite

Tražene podatke možete dostaviti na e-mail adresu prodaja@leone1947.rs ili pozivanjem  broja telefona 060 670 670 4.

Nakon toga, vrši se fizička provera dali je tražena veličina dostupna, odnosno željeni artikal nakon čega dobijate instrukcije na Vašu email adresu gde će Vam biti objašnjen čitav proces zamene veličine za odgovarajuću, odnosno zamena artikla za drugi. Poručeni artikal, bez prethodnog kontakta i dogovora sa operaterima korisničke podrške putem poziva ili e-mail poruke koji je gore naveden, ne možete samoinicijativno slati na adrese koje su navedene na računu-otpremnici.

ROK ZAMENE
Rok za zamenu veličine artikla ili zamene za drugi je 14 dana od trenutka podnošenja zahteva od strane kupca, a nakon prijema proizvoda.

TROŠKOVI ZAMENE
Direktne troškove zamene robe snosi potrošač, izuzev u slučajevima kada potrošač od trgovca dobije neispravan ili pogrešan proizvod.
NAPOMENA: Potvrdom porudžbine, klikom na dugme POTVRDI PORUDŽBINU, saglasni ste sa uslovima zamene veličine artikla i zamene artikla za drugi.

PRAVO NA ODUSTANAK OD UGOVORA ZAKLJUČENOG NA DALJINU
OBAVEŠTENJA IZ ČLANA 27. ZAKONA O ZAŠTITI POTROŠAČA

Potrošač/kupac ima pravo na odustanak od ugovora zaključenog na dužinu, odnosno izvan poslovnih prostorija prodavca,  popunjavanjem izjave o odustanku od ugovora zaključenog na dužinu, najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema naručene robe kod kupca, bez ikakvog obrazloženja.

Takođe, kupac može odustati od kupovine i zatražiti povraćaj novca ukoliko proizvod nije uručen u dogovorenom roku ili zbog nesaobraznosti isporučenog artikla.

Ukoliko je kupac odustao od ugovora, oslobođen je svih obaveza, osim obaveze plaćanja troškova povraćaja robe.

Za proizvod, tj. proizvode, koji kupac vraća u obavezi je da vrati račun i popunjenu izjavu o odustanku od ugovora.

Ukoliko se kupac složi prodavac „Leone Balkan“ je u obavezi da proizvod, kojim kupac nije zadovoljan zameni za drugi proizvod ili da kupcu vrati iznos, koji je kupac platio po osnovu ugovora, najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku od ugovora.

Kupac je odgovoran za umanjenu vrednost robe, koja je nastala kao posledica neadekvatnog rukovanja robom, tj. ako je roba fizički i mehanički oštećena, ako je tretirana hemijskim sredstvima i na taj način oštećena ili je neadekvatno montirana od strane nestručnog lica i samim tim njena vrednost umanjena.

NAČIN POVRAĆAJA NOVCA
U odnosu na to kako je proizvod plaćen i u dogovoru sa kupcem, novac može biti povraćen uplatom na tekući račun kupca ili poslat putem poštanskih službi najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema obrasca izjave o odustanku od kupovine i povrata robe.